Mit navn er som sagt Martin Lykke. Jeg er 26 år og bor i Ølstykke. Siden Januar 2000 har jeg studeret til Multimedia Animator. Inden jeg startede på dette studie har jeg blandt andet arbejdet som IT surporter i EDS i 2 år og 3 måneder. Da jeg sagde op i slutningen af 1999 var det fordi jeg ville prøve at følge min drøm om at komme til at arbejde inden for 3d branchen.

Min store interesse for 3d kom for alvor i gang i sommeren 1992 under i computer party på Samsø. Her var der en venlig sjæl som viste mig Imagine 2.0 på en Amiga 500 med 2Mb ram. Siden dengang har jeg i min fritid, ved siden af min HTX uddannelse og diverse jobs, arbejdet på at blive bedre inden for min store interesse.

Min største interesse indefor 3d er materialer, lys og compositationen i billedet. Da jeg efterhånden gennem de sidste mange år har prøvet en hel del programmer, er jeg blevet god til sætte mig ind i et program ved egen hjælp. Jeg finder det meget interesant at sætte mig ind i de rendere som de forskellige 3d programmer har, hvilket gør det nemmer at opnå det slutresultat som man ønsker at få i ens billed. I øjeblikket bruger jeg en del tid på den nye Ghöst render som endnu er i en tidlig udviklings fase. Mit seneste billed, Gold Watch, er også lavet med Ghöst.

Gennem de mange år har jeg blandt andet opnået viden omkring følgende programmer:


3d programs
Version
Erfaring
     
Alias Wavefront Maya 2.0 -> 3.0 *
Discreet 3d Studio Max 2.0 -> 3.1 *****
Brazil r/s 0.0.1 - 0.2.26c *****
Impulse Essence Textures 1.0 ****
Impulse Imagine (Windows) 1.0 -> 2.14 *****
Impulse Imagine (Amiga) 2.0 -> 5.0 ****
Impulse Organica 1.0 **
Newtek Lightwave3D 5.0 -> 6.5 ***
Nextlimit's Realflow 0.9 -> 1.3 **
Nextlimit's Realwave 2.0 *
Rhino3d 1.1 -> 2.0 **
RJJ Textures for Imagine 1.0 *****
Softimage XSI 1.0 *
     

2d programs
Version
Erfaring
     
Adobe Photoshop 3.5 -> 5.5 *****
Adobe Premiere 3.0 -> 5.0 ***
Impulse Illusion 1.0 -> 2.01 ***
   

Other programs
Version
Erfaring
     
Allaire Homesite 3.0 **
Macromedia Dreamweaver 3.0 -> 4.0 ***
Microsoft Office 95 + 98 ***
Sound Forge 3.0 **
     

Operation Systems
Version
Erfaring
     
Amiga Workbench 1.0 -> 4.0 ****
Microsoft Windows 3.11/95/98/NT/2000 *****
     

Da erfaring og hvor god man er til et program ofte vuderes udfra nogle ret uklare kreative niveauer, og fordi der ikke findes ret mange udannelser indefor dette område, har jeg valgt at notere min erfaring på en anden måde. Jo flere stjerner jo mere tid har jeg brugt på programmet. Stjernerne er også et udtryk for hvor godt jeg selv mener jeg kender programmerne i forhold til hinanden.

Som eksemble kan nævnes Maya, som jeg har haft muligheden for at studerer det seneste år på Digital Media. I Maya har jeg experimenteret med dens render og shaders. Da jeg endnu ikke føler mig ret hjemme i Maya, og at jeg har brugt meget mere tid på andre programmer har jeg kun sat en stjerne ved min erfaring i Maya.